PRAVILA PRIVATNOSTI

Poslednji put ažurirano i važi od 19.01.2023.

Dobrodošli u našu Politiku privatnosti!

Mi smo ECG SUMMIT DOO sa sedištem u Stevana Belića 24, Beograd, Republika Srbija, MB21656682  (u daljem tekstu: mi ), i mi, kao kontrolor podataka, prikupljamo i obrađujemo lične podatke u vezi sa interakcijama na veb stranici našeg ogranka e-Commerce shop 1.

Razumemo i veoma smo svesni da je privatnost od velike važnosti za posetioce naše veb stranice, tako da obradi ličnih podataka pristupamo veoma ozbiljnoj stvari. Kreiranjem ove Politike privatnosti želimo da obradu vaših ličnih podataka učinimo jasnom, transparentnom i razumljivom za vas.

U ovoj Politici privatnosti objasnićemo:

 • kako prikupljamo, delimo i koristimo vaše lične podatke,
 • kako možete ostvariti prava koja imate kao subjekt podataka.

Ova Politika privatnosti se odnosi na sve pojedince koji pristupaju našoj veb stranici na https://survival.rs/ (uključujući poddomene), šalju nam upite putem veb stranice, prijave se na našu email listu i obave poručivanje ili kupovinu na našem sajtu.

Ova Politika privatnosti, zajedno sa našim Uslovima korišćenja i Politikom o kolačićima, čine Ugovor koji se primenjuje na vas. Stoga vas molimo da ga pažljivo pročitate kako biste dobili sve potrebne informacije u vezi sa zaštitom vaših ličnih podataka.
Svaki termin napisan velikim slovima, ali nije definisan u ovoj Politici privatnosti, imaće značenje koje mu je dato u našim Uslovima korišćenja .

U slučaju da imate pitanja u vezi sa ovom Politikom privatnosti, kontaktirajte nas putem emaila kontakt@survival.rs

 1. Definisani pojmovi
 2. Koje lične podatke prikupljamo?
 3. Zašto prikupljamo lične podatke?
 4. Osobe mlađe od 15 godina
 5. Kako koristimo lične podatke koje prikupljamo?
 6. Koliko dugo čuvamo lične podatke?
 7. Sa kim delimo vaše lične podatke?
 8. Vaša prava
 9. Kako održavamo bezbednost ličnih podataka
 10. Promene politike privatnosti
 11. Kontaktirajte nas


Definisani pojmovi

TerminZnačenje
PristanakVaš izričiti pristanak na obradu vaših ličnih podataka. Lica starija od 15 godina mogu dati saglasnost za obradu svojih ličnih podataka.

Kolačići

 

Mali delovi podataka koji se čuvaju na vašem uređaju (računaru ili mobilnom uređaju) koji se koriste za praćenje vašeg korišćenja veb lokacije i za sastavljanje statistike o aktivnostima veb lokacije. Za detaljnije objašnjenje upotrebe kolačića i načina na koji možete da upravljate njima, posetite našu Politiku o kolačićima.
Procesor podatakaSvako fizičko ili pravno lice koje obrađuje lične podatke u naše ime. Možemo koristiti usluge različitih provajdera da bismo efikasnije obradili vaše lične podatke.

Subjekt podataka

ili

mi

Svaki pojedinac koji deli svoje lične podatke sa nama.
Lični podaci

Bilo koja informacija koja se odnosi na identifikovano ili identifikovano fizičko lice – subjekt podataka.

Ø Identifikovano fizičko lice je ono koje se može identifikovati, direktno ili indirektno, korišćenjem identifikatora kao što su ime, matični broj, podaci o lokaciji, onlajn identifikator, ili korišćenjem jednog/više faktora koji se odnose na fizičke, fiziološke, genetske, mentalne, ekonomske, kulturne ili društveni identitet.

Shodno tome, podaci o pravnom licu se ne mogu smatrati ličnim podacima, ali registracija u ime pravnog lica može uključivati deljenje ličnih podataka. Na primer, podaci koji se odnose na samostalna preduzeća mogu predstavljati lične podatke kada omogućavaju identifikaciju fizičkog lica.

Ova pravila važe i za sve lične podatke koji se odnose na fizičko lice tokom profesionalne delatnosti, kao što je zapošljavanje u preduzeću ili organizaciji, poslovni broj telefona zaposlenog ili poslovna e-mail adresa kao što je „ime.prezime@kompanija.com“ .

Ova Politika privatnosti se ne odnosi na informacije koje ne mogu dovesti do identifikacije pojedinca (anonimne informacije).

ObradaSvaka aktivnost ili skup aktivnosti koje se obavljaju na ličnim podacima ili skupovima ličnih podataka, bilo da su automatizovani ili ne, kao što je prikupljanje, snimanje, organizovanje, strukturiranje, skladištenje, prilagođavanje ili modifikacija, preuzimanje, korišćenje, otkrivanje prenosom, širenjem ili na drugi način stavljanje na raspolaganje , usklađivanje ili kombinovanje, ograničavanje, brisanje ili uništavanje.
UslugeUčinite dostupnim bilo koji sadržaj na veb lokaciji. Usluga ne uključuje druge (ako ih ima) usluge koje pružamo bez korišćenja veb stranice.

Veb sajt 

Naš sajt, dostupan na https://survival.rs/

Koje lične podatke prikupljamo?

Vaše lične podatke možemo prikupiti i dobiti na nekoliko načina:

 • dobrovoljno– lični podaci koje svesno delite sa nama, koristeći našu veb stranicu ili kontaktirajući preko naše opšte kompanije za kontakt
 • automatski– podaci koje prikupljamo kada pristupate našoj veb stranici na način opisan u nastavku
 • korišćenje kolačića– objašnjeno u našoj Politici kolačića

Svi prikupljeni lični podaci mogu se podeliti u sledeće grupe:

 1. Informacije koje dajete

Ime, broj telefona, adresa i adresa e-pošte

Da biste poručili opremu od nas, od vas će se tražiti da podelite svoje ime, adresu za isporuku robe, broj telefona i adresu e-pošte sa nama.

Više informacija

Svi lični podaci koje nam dostavite moraju biti istiniti, potpuni i tačni. Obavezni ste da nas obavestite o svim promenama takvih ličnih podataka.

U slučaju da želite da nas kontaktirate putem kontakt forme dostupnog na našoj veb stranici, ili putem bilo koje druge e-mail adrese dostupne na našoj veb stranici, od vas će se tražiti da unesete svoje ime, e-mail i poruku.

Ova pravila se odnose samo na podatke o fizičkim licima, ne i na podatke o preduzećima ili drugim pravnim licima. Međutim, informacije koje se odnose na samostalna preduzeća mogu predstavljati lične podatke ako omogućavaju identifikaciju fizičkog lica. Pravila se takođe primenjuju na sve lične podatke koji se odnose na pojedince u toku njihovih profesionalnih aktivnosti, kao što su činjenica zaposlenja u preduzeću/organizaciji, broj poslovnog telefona zaposlenog ili poslovna e-mail adresa kao što je „ime.prezime@ kompanija.com“ .

Svi lični podaci koje nam date moraju biti istiniti, potpuni i tačni. Imate obavezu da nas obavestite o svim promenama takvih ličnih podataka.

 1. Automatski prikupljeni podaci

Tehnički podaci

Neke informacije prikupljamo automatski kada pristupite našoj veb stranici, kao što su vaša IP adresa, tip uređaja i jedinstveni identifikacioni broj, pretraživač, široka geografska lokacija (npr. zemlja ili grad) i druge slične tehničke informacije. Ovde uključujemo informacije koje prikupljamo o vama koristeći kolačiće i slične tehnologije praćenja, kao što je objašnjeno u našoj Politici kolačića.

Merimo saobraćaj i trendove korišćenja za našu veb lokaciju pomoću alata za analizu, koji prikupljaju informacije koje vaš uređaj šalje na našu veb lokaciju. Na primer, analiziramo veb lokacije koje posećujete, dodatke koje koristite i druge informacije koje nam pomažu da poboljšamo našu veb lokaciju. Takve analitičke informacije se prikupljaju i koriste zajedno sa identičnim informacijama od drugih korisnika, tako da se ne mogu razumno koristiti za identifikaciju bilo kog određenog pojedinca.

Informacije o vašoj upotrebi

Prikupljamo i snimamo podatke i sesije kada pristupate našoj veb stranici i koristite je. Takve informacije mogu uključivati lične podatke.

Podaci mobilnog uređaja

Da bismo obezbedili najbolje performanse naše veb stranice i analizirali njen učinak, prikupljamo određene podatke sa vašeg mobilnog uređaja. Takve informacije uključuju tip vašeg mobilnog uređaja, identifikacioni broj, datum i vremenske oznake korišćenja veb stranice. Pored toga, tehnologije praćenja koje koristimo na veb lokaciji pomažu nam da prikupimo zbirne, nelične statistike.

Zašto prikupljamo lične podatke?

Podaci koje prikupljamoSvrha prikupljanjaPravni osnov
Ime, adresa e-pošte, kao i sve dodatne informacije koje odlučite da podelite sa nama prilikom kupovine

 Odgovarajući na vaša pitanja

Vaše lične podatke prikupljamo da bismo:

· Odgovorilio na vaše upite poslate preko naše kontakt stranice na veb stranici ili bilo koje druge adrese e-pošte dostupne na našoj veb stranici;

· Odgovoriti vam u vezi sa drugim zahtevima koje nam uputite ili kada izrazite interesovanje za dobijanje informacija o nama.

Obrada je neophodna za izvršenje Ugovora, zaključivanje takvog Ugovora sa Vama, kao i za odgovaranje na Vaša pitanja ili zahteve u vezi sa korišćenjem naše veb stranice.
Ime, adresa, broj telefona i adresa e-pošte.

Poručivanje ili kupovina

Ukoliko odlučite da poručite ili kupite neki proizvod na našem sajtu, sačuvaćemo ove podatke da bi mogli da Vas kontaktiramo povodom porudžbine i da bi mogli istu da Vam pošaljemo na adresu koju ste naveli u porudžbini.

Obrada se zasniva na vašoj saglasnosti. Takvu saglasnost možete povući u bilo kom trenutku, što neće uticati na zakonitost obrade na osnovu vašeg pristanka pre takvog povlačenja.

U slučaju da želite da se odjavite sa našeg biltena, to možete učiniti tako što ćete kliknuti na opciju „Promeni svoj profil“ na kraju e-poruke koju ste dobili nakon što ste se prijavili na naš bilten, a nakon što ste preusmereni na našu veb stranicu klikom na „ Otkaži pretplatu“.

Tehnički podaci i podaci o mobilnom uređaju.

Upravljanje i poboljšanje naše veb stranice, analiza korišćenja veb stranice, poboljšanje naše usluge

 Automatski prikupljene informacije se koriste za:

· Upravljanje našom veb lokacijom,

· Poboljšanje upotrebljivosti i performansi veb-sajta, održavajući ga ažurnim i relevantnim,

· Analizirajte upotrebu veb stranice i izmerite interesovanje posetilaca naše veb stranice,

· Obezbeđivanje da je sadržaj na veb lokaciji predstavljen najefikasnije za vas i vaš uređaj.

Obrada se zasniva na vašoj saglasnosti. Osim ako je neophodno pružiti uslugu ili njen deo, davanje vaših ličnih podataka nije zakonski ili ugovorni uslov i možete odbiti da otkrijete bilo kakve lične podatke.

Takvu saglasnost možete povući u bilo kom trenutku, što neće uticati na zakonitost obrade na osnovu vašeg pristanka pre takvog povlačenja.

Nikakvi lični podaci se ne obrađuju van određene svrhe. Ne prodajemo bilo kakvu vrstu ličnih podataka, ne otkrivamo lične podatke drugim trgovcima, niti otkrivamo vaše lične podatke bilo kojoj trećoj strani osim ako to od nas izričito zahteva zakon.

Osobe mlađe od 15 godina

Sajt nije namenjen deci i ne prikupljamo svesno podatke koji se odnose na decu. Ako ste mlađi od 15 godina, nemojte nam davati nikakve lične podatke o sebi.

U slučaju da otkrijemo da smo prikupili lične podatke od osobe mlađe od 15 godina, takve informacije će biti odmah izbrisane.

Ukoliko smatrate da smo prikupili lične podatke od osobe mlađe od 15 godina, kontaktirajte nas putem kontakt@survival.rs

Kako koristimo lične podatke koje prikupljamo?

Nećemo koristiti bilo koji od ličnih podataka koje prikupljamo a koji se odnose na vas bez vašeg pristanka ili bez odgovarajuće pravne osnove u skladu sa odeljkom „Zašto prikupljamo lične podatke“ u Politici privatnosti.

Vaše lične podatke ćemo koristiti isključivo u svrhe za koje se prikupljaju i to samo u slučajevima kada za to imamo razuman i zakonit pravni osnov.

U cilju postizanja najvišeg nivoa bezbednosti ličnih podataka, naše osoblje je zakonski vezano za profesionalnu tajnu. Pored toga, koristimo razne pravne, tehničke i organizacione mere da sprečimo otkrivanje bilo koje relevantne informacije izvan zakonske svrhe za koju se prikupljaju.

Koliko dugo čuvamo lične podatke?

Vaše lične podatke čuvamo samo onoliko dugo koliko je neophodno za ispunjenje svrhe za koju se prikupljaju ili dok imamo vašu saglasnost.

Prilikom određivanja roka zadržavanja vodimo računa o domaćim zakonima, ugovornim obavezama, kao io očekivanjima i zahtevima naših kupaca i posetilaca sajta. Kada nam više ne budu potrebni vaši lični podaci, ili nakon vašeg zahteva za brisanjem takvih informacija u skladu sa zakonom, mi ćemo bezbedno izbrisati ili uništiti podatke u skladu sa važećim zakonom i našim internim politikama.

To znači da ako odlučite da se odjavite sa našeg biltena, vaši lični podaci će biti izbrisani bez daljeg odlaganja.

Sa kim delimo vaše lične podatke?

Za obavljanje određenih aktivnosti obrade, ponekad se od nas traži da angažujemo neke spoljne prerađivače. Koristimo revizije informacija da identifikujemo, kategorišemo i evidentiramo sve lične podatke koji se obrađuju van Fondacije. Na ovaj način se evidentiraju, pregledavaju i lako pristupaju svi lični podaci, kao i informacije o aktivnostima obrade, obrađivačima i pravnim osnovama.

Eksterna obrada uključuje, ali nije ograničena na:

 • IT sistemi i usluge,
 • Pravne usluge,
 • Ljudski resursi,
 • Usluge direktnog marketinga.

Obrađivači i podprocesori sa kojima delimo vaše lične podatke su:

ProcesoriULOGAŠTAB
The Rocket Science Group, LLC (MailChimp)Usluge e-pošte zasnovane na oblakusad
Google, Inc.Analitika, praćenje i oglašavanjesad
Meta Platforms, IncAnalitika i oglašavanjesad
Iou Tube, Inc.Ugrađena video statistikasad
_______

IT usluge i

Održavanje IT sistema

_______
_______Marketing usluge_______

Po zakonu, možda ćemo morati da delimo određene informacije, uključujući vaše lične podatke, sa, na primer, vladinim agencijama ili državnim organima na njihov zahtev. U tom slučaju, vaš dalji pristanak neće biti potreban za deljenje vaših ličnih podataka u skladu sa takvim zahtevom.

Međunarodni prenos ličnih podataka

U određenim situacijama možemo preneti vaše lične podatke u druge zemlje osim onih u kojima živite. U pogledu takvih ličnih podataka, održavamo odgovarajuće tehničke i organizacione mere kako bismo obezbedili odgovarajući nivo bezbednosti.

U slučaju međunarodnog prenosa, obezbeđujemo da se prenos odvija u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti Republike Srbije, te stoga prenosimo vaše lične podatke samo:

 1. zemlje unutar EEA;
 2. zemlje koje pružaju adekvatan nivo zaštite;
 3. zemlje koje ne spadaju u one iz tačke 1. i 2. već samo primenom odgovarajućih zaštitnih mera.

Ukoliko su vam potrebne dodatne informacije o ovim zaštitnim merama, kontaktirajte nas putem kontakt@survival.rs

Koristimo servere koji se nalaze u Nemačkoj, koju je Poverenik Srbije za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti označio kao zemlju koja obezbeđuje adekvatan nivo zaštite podataka o ličnosti.

Vaša prava

Kao subjekt podataka čije lične podatke čuvamo, imate sledeća prava:

 pravo da budete informisani o prikupljanju i korišćenju vaših ličnih podataka,
 pravo na pristup ličnim podacima koje imamo o vama,
  
 pravo da se vaši lični podaci isprave ako je bilo koji od njih nepotpun ili netačan,
  
 pravo na zaborav , tj. pravo da od nas zatražite da izbrišemo ili odložimo bilo koje vaše lične podatke koje posedujemo,
  
 pravo da ograničite obradu vaših ličnih podataka,
  
 pravo na prenosivost podataka , u slučaju da ste nam dostavili svoje lične podatke, a ovi podaci se obrađuju automatizovanim sredstvima, imate pravo da od nas zatražite kopiju takvih ličnih podataka, kao i da prenesete ove podatke na kontrolor podataka treće strane,
  
 pravo na prigovor na korišćenje vaših ličnih podataka u slučaju da je obrada zasnovana na našem legitimnom interesu, kao i ako se obrada vrši u svrhu direktnog marketinga, što uključuje i profilisanje.

Da biste ostvarili bilo koje od ovih prava, kontaktirajte nas na kontakt@survival.rs

Kako održavamo bezbednost ličnih podataka?

Da bismo zaštitili lične podatke koje prikupljamo i obrađujemo, koristimo odgovarajuće tehničke i organizacione mere osmišljene da obezbedimo nivo bezbednosti koji odgovara riziku obrade vaših ličnih podataka.

Imajte na umu da nijedan metod prenosa preko Interneta ili metod elektronskog skladištenja nije 100% siguran. Stoga ne možemo garantovati njegovu apsolutnu sigurnost ili poverljivost.

Ako imate bilo kakva bezbednosna pitanja na našoj veb stranici, možete nas kontaktirati na kontakt@survival.rs

Promene politike privatnosti

Zadržavamo pravo da s vremena na vreme promenimo našu Politiku privatnosti po sopstvenom nahođenju. Sve promene će stupiti na snagu nakon objavljivanja na našoj veb stranici, pa vas upozoravamo da povremeno pregledate našu Politiku privatnosti.

Ako ste nam dali svoju adresu e-pošte, možemo vam poslati obaveštenje o ovim promenama.

Ako se ne slažete sa izmenama naše Politike privatnosti, odmah prestanite da koristite našu veb stranicu.


Kontaktirajte nas

U slučaju da želite da koristite neko od prava koja imate kao nosilac podataka, ili imate pitanje u vezi sa Politikom privatnosti, kontaktirajte nas putem kontakt@survival.rs